reizen van canada naar amerika visum

Een bezoek aan Canada en Amerika combineren

Kun je maar niet kiezen tussen verschillende toffe bestemmingen? Dat snappen wij maar al te goed. Ieder land heeft zo z’n unieke kenmerken en allen hebben zij je een geweldige ervaring te bieden. Maar wist je dat je niet altijd per se hoeft te kiezen? Een reis naar Canada is namelijk ontzettend goed te combineren met een reis naar Amerika. Zo zie je twee geweldige landen in een keer. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om te bepalen waar jouw vakantie dit keer naar toe gaat. Lijkt het je wel wat om een bezoek aan Amerika te combineren met een bezoek aan Canada? En ben je daarnaast iemand die ontzettend houdt van water en het liefst de hele dag op de boot zit om zo de prachtige natuur van een land te ontdekken? Lees dan gauw verder want dan hebben we wat geweldige tips voor jouw vakantie.

 

Waanzinnige trips langs het grensgebied

Een unieke manier om zowel het Canadese als het Amerikaanse landschap te leren kennen is door een boottocht te maken van het ene land naar het andere land. Dan geniet je niet alleen van een ontzettend ontspannende vakantie, je bekijkt beide landen ook nog eens van een uniek perspectief. Houd je niet zo van boten? Dan heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om met de auto de grens van Amerika en Canada over te gaan. Of je combineert een boottocht met een autovakantie. Vaar bijvoorbeeld van Toronto in Canada naar Hamilton en leg uiteindelijk aan vlakbij de Niagara Falls. Vervolgens trek je na deze geweldige boottocht door Canada verder Amerika in met de auto. Zet bijvoorbeeld koers richting New York City of Boston. De mogelijkheden zijn eindeloos. Houd wel rekening mee dat je voor het reizen van Canada naar Amerika visum nodig hebt.

 

Welke visums heb je nodig?

Natuurlijk wil je bij zo’n geweldige reis er wel zeker van zijn dat je goed voorbereid op weg gaat. Daarom is het verstandig om voor vertrek je even te verdiepen in de visums die vereist worden voor de landen die je bezoekt. Gelukkig zijn de eisen niet zo streng voor inwoners van Nederland en kun je vrij eenvoudig een visum voor Canada en Amerika aanvragen. Om naar Canada te mogen reizen heb je een ETA-bewijs nodig. Je vraagt eenvoudig een ETA aan via de website van de overheid van Canada. Zo’n ETA kost je omgerekend slechts vijf euro. Dit toeristenvisum voor Canada stelt je in staat om met het vliegtuig naar Canada te vliegen. Om naar Amerika te mogen reizen heb je een ander soort toeristenvisum nodig. Wanneer je als toerist naar Amerika gaat en niet langer dan 90 dagen blijft dan heb je een ESTA nodig. Een ESTA voor Amerika vraag je eenvoudig online aan door enkele persoonlijke gegevens over jezelf in te vullen. Vervolgens word je aanvraag zo snel mogelijk goedgekeurd en ben jij klaar voor vertrek.

reizen van canada naar amerika visum

Top