Meer in Canada

Een boottocht in Canada

Hoewel je wanneer je aan Canada denkt natuurlijk vooral denkt aan de prachtige natuurparken, gigantische bossen en helderblauwe meren, heeft het land nog zoveel meer te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat je het land ontzettend goed kunt ontdekken per boot? Niet alleen krijg je op deze manier een unieke kijk op het land, je geniet ook nog eens van een ontspannen vakantie waarbij alles voor je geregeld wordt. Ben je niet zo van de groepsreizen? Dan heb je ook de mogelijkheid om zelf een reis samen te stellen en te varen over de prachtige wateren van Canada. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar een ding is zeker: het wordt een vakantie om nooit meer te vergeten.

 Meer in Canada

Ontdek de Canadese natuur op een unieke manier

Lijkt het je wel wat om de prachtige Canadese natuur op een unieke manier te ontdekken? Overweeg dan eens om een georganiseerde groepsreis per boot te boeken over de mooiste meer in Canada. Neem bijvoorbeeld een boottocht door de Indische Passage. Gedurende deze boottocht vaar je twee dagen langs de fjordenkust, zie je terwijl je over woeste rivieren vaart het groene landschap van Canada aan je voorbijtrekken en spot je wellicht een aantal prachtige dieren vanaf de boot. Er zijn speciale excursies te boeken waarbij je de mogelijkheid krijgt om walvissen te spotten in Canada. Tijdens zo’n reis kom je volledig tot rust en je weet daarnaast zeker dat je alle mooie plekken van de omgeving gezien hebt. De gids zorgt ervoor dat je niets tekortkomt. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om zelf een zeiljacht te huren en erop uit te trekken. Bevaar eigenhandig de helderblauwe meren van Canada en plan je reis precies zoals jij dat wilt.

 

Wanneer kun je het beste Canada bezoeken?

Lijkt je het wel wat om gedurende je volgende vakantie zo’n prachtige reis door Canada te maken per boot? Zorg dan dat je je reis goed plant. Slim is het om daarbij rekening te houden met het klimaat van Canada. Doordat Canada zo uitgestrekt is, heeft het te maken met verschillende klimaatzones. Ga je dus naar een specifiek gebied raadpleeg dan vooraf eerst het internet om erachter te komen wat het weer er gedurende het jaar doet. In de winter kan het namelijk ontzettend koud worden in Canada. Hoewel dat soms prachtige taferelen oplevert, kan het op een boot nogal koud zijn. Een uitzondering hierop vormt echter de westkust. Hier wordt namelijk gedurende het hele jaar warm water aangevoerd waardoor de temperaturen niet zo sterk dalen. In de zomer daarentegen is het ontzettend behaaglijk in Canada. Je kunt in de meeste gebieden temperaturen tussen de 20 en de 25 graden verwachten. Ideaal voor een boottocht.

Top