reisdocumenten canada

Een visum voor Canada

Het is niet zo gek dat er jaarlijks zoveel mensen op vakantie gaan naar Canada. De ongerepte natuur in combinatie met de enerverende steden, de aardige mensen en de helderblauwe meren maakt het een ideale vakantiebestemming voor avonturiers, natuurliefhebbers en buitenmensen. Hier kom je even helemaal tot rust en verbaas je je over de prachtige landschappen van dit land. Natuurlijk wil je dat zo’n fantastische reis naar een ver land wel tot in de puntjes geregeld is. Of je Canada nu te voet wilt ontdekken of juist vanaf de boot of in de auto: er zijn genoeg manieren om jouw reis zo te personaliseren dat deze volledig aan al jouw eisen voldoet. Er is echter een ding dat alle reizigers naar Canada moeten doen voor vertrek. Namelijk zorgen dat ze al hun reisdocumenten op orde hebben. Check voor vertrek altijd goed of het nodig is om reisdocumenten Canada, bijvoorbeeld een toeristenvisum aan te vragen voor Canada.

 

Wat voor visum heb je nodig?

In Canada gelden speciale regels voor toeristen. Wanneer je uit Nederland komt zijn de regels echter gelukkig niet zo streng en heb je enkel een ETA nodig wanneer je naar Canada afreist. Zo’n ETA bewijs staat voor Electronic Travel Autorisation en bied je als reiziger uit Nederland de mogelijkheid om Canada in te komen. Een ETA vraag je eenvoudig aan via het ETA formulier op de website van de overheid van Canada. Let echter wel, dit document is enkel nodig wanneer je met het vliegtuig naar Canada afreist. Ben je daarentegen juist van plan om bijvoorbeeld ook een rondtrek door Amerika te maken en met de auto de grens naar Canada over te steken dan is een ETA niet noodzakelijk. Controleer dus van tevoren altijd goed de voorwaarden zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 reisdocument Canada

Hoe vraag je de juiste documenten aan?

Je hebt alles voor je reis gepland: je hebt een auto gehuurd, je route uitgestippeld of misschien wel een zeiljacht gehuurd voor een avontuurlijk ritje over de Canadese wateren. Je tas is al bijna gepakt en je denkt helemaal klaar te zijn voor je reis. Maar heb je je ETA al wel aangevraagd? Gelukkig gaat dat ontzettend snel en ben je er niet veel geld aan kwijt. De kosten voor een ETA voor Canada bedragen namelijk 7 Canadese dollars wat omgerekend ongeveer 5 euro is. Je vraagt een ETA aan door op de website van de overheid van Canada een ETA formulier in te vullen. Vervolgens word je aanvraag bekeken en krijg je – als het goed is – een mailtje terug met de goedkeuring van je aanvraag. Je bent nu helemaal klaar voor vertrek!

Top